Interviu despre Casa Mobila Simex

R.S: În primul rând, spuneți-ne mai multe despre Casa Mobila Simex: cine sunteti, de cât timp funcționați, cui vă adresați.

A.S: Brandul Simex are o traditie de peste 20 de ani pe nisa de lux a mobilei din Romania, fiind unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de mobila din lemn de calitate superioara. Momentul de referinta in constituirea Simex Grup il reprezinta anul 1990, cand a fost deschisa fabrica de mobila din Ardeal, specializata pe mobila din lemn masiv, avand capital romanesc si patronat roman. Simex Grup si-a concentrat forta de productie in principal spre pietele de export, fiind recunoscut drept unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de mobila romaneasca din nord-estul Europei.

La inceputul anilor 2000, s-a inregistrat o crestere semnificativa a cererii in Romania pentru mobilierul de lux, din lemn masiv, fapt ce a determinat reevaluarea strategiei de business si infiintarea unei noi firme, care sa se ocupe de managementul cererii pe plan intern. Astfel, a luat nastere Casa Mobila Simex, al carei obiect de activitate il reprezinta distribuirea de mobilier exclusiv in Romania.

Linia de distributie interna a fost formata initial din doua magazine, unul in Sibiu, celalalt in Bucuresti, dupa care am extins reteaua de magazine in toata tara. Pentru a acoperi toata cererea pentru acest tip de mobilier, am deschis magazine proprii in Arad, Oradea, Galati si Constanta, si am incheiat parteneriate cu magazine colaboratoare in mai multe orase.

R.S: Ce individualizează Casa Mobilă Simex?

A.S: Casa Mobila Simex se distinge prin pozitionarea pe segmentul de lux al mobilei din Romania. Prin calitatea pieselor de mobilier, raspundem celor mai inalte pretentii si deziderate in materie de mobila. Profilul clientilor Casa Mobila Simex este unul distins si exclusivist, iubitor de mobila de arta si care apreciaza atributele si valorile brandului nostru: mobilier armonios, in linie clasica, cu un design statornic, elaborat din structuri masive din lemn de fag si tei, sculptura executata manual si intarsiile atent aplicate, care confera unicitate fiecarei pese de mobilier in parte.

R.S: Ce înseamnă pentru dumneavoastră ‘‘mobilă cu pasiune’’, ‘‘soluție cu suflet’’ ?

A.S: Prin mobila creata cu pasiune, ne exprimam respectul si recunostinta fata de clientii Casa Mobila Simex, care prefera mobila veritabila, mobila de arta. Fiecare piesa de mobilier este minutios analizata si atent controlata de specialistii CTC ai companiei Simex. Astfel, erorile de fabricatie sunt minime sau aproape nule.

Colectiile Casa Mobila Simex constituie “solutii cu suflet” datorita coeficientului de calitate ridicat: prin procesul de productie la cele mai bune standarde, materia prima (lemnul) se transforma in obiecte de mobilier de arta, a caror valoare inestimabila s-a impus pe piata de profil, Simex devenind reperul romanesc al mobilei autentice.

R.S. Ce v-a făcut să vă îndreptați spre ‘‘mobilă din lemn masiv’’, în condițiile în care piața e plină de tot felul de substitute, mai ieftine?

A.S. Tendintele macroeconomice europene din anii ’90 indicau o predilectie a cererii pentru mobilierul inalt calitativ, rezistent in timp si cu un design luxuriant, fapt ce ne-a determinat sa luam decizia de a produce mobilier din lemn masiv, in linie clasica.

In contextual maturizarii pietei mobilei din Romania la inceputul anilor 2000, consumatorii au inceput sa prinda gustul acestui tip de mobilier-arta, motiv pentru care am dezvoltat si pentru linia de productie interna prototipuri de mobilier de calitate exceptionala. Astfel, clasicul a devenit arta, iar arta a devenit lux.

 R.S: Ati ales ca detaliile pieselor de mobilier să fie finisate manual. De ce? De ce nu importați pur și simplu o mașină care să facă aceste finisaje?

A.S: Finisajele realizate manual confera unicitate fiecarei piese de mobilier in parte. Desi toate sculpturile executate manual par identice, fiecare este unica din punct de vedere estetica si confera o emotie inconfundabila cumparatorului.

R.S: Vreau să înțelegem mai bine ce se află în spatele industriei de mobilă. Spre exemplu, cât timp este necesar pentru a face design-ul unui set nou nouț de mobilier?

A.S: In industria mobilei, factorul temporar reprezinta un indicator de eficienta. Premergator procesului de stabilire a conceptului unei noi colectii (sufragerie sau dormitor, de exemplu), se face o analiza amanuntita asupra cererii de mobilier existente pe piata. In etapa urmatoare, designerii Simex, impreuna cu managementul companiei, stabilesc prototipul tehnic si conceptul estetic al mobilierului ce urmeaza a fi produs. Intregul proces de fabricatie dureaza intre 6 luni si un an, putand continua chiar si dupa realizarea efectiva a corpurilor de mobilier, prin flexibilitatea de care dam dovada in modificarea mobilierului dupa cererea si bunul plac al clientilor nostri dedicati.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *