Pentru inceput, spuneti-mi ce categorii de produse sunt fabricate de catre Casa Mobila Simex?

In cei peste 20 de ani de activitate pe segmentul de lux al mobilei din Romania, Casa Mobila Simex si-a propus sa raspunda intr-un mod cat mai sustenabil asteptarilor si exigentelor clientilor prin calitatea superioara a pieselor de mobilier din lemn masiv de fag si tei, cu sculpura manuala si intarsii florale atent aplicate.

Virtuozitatea tehnica si estetica a colectiilor noastre de mobila clasica vine in intampinarea celor mai ingenioase solutii de amenajare pentru locuinta, dar si pentru hotel si restaurant, printr-un portofoliu diversificat de garnituri de lux: sufragerie, dormitor, plasma, bar, hol, cabinet, semineu si cuier.

Dinamica volumului cererilor pentru mobilierul modificat la comanda ne-a determinat sa ajustam politica de vanzari astfel incat sa acoperim atat cererile pentru mobilierul standard, cat si pe cele pentru mobilierul modificat. Avem designeri specializati, care se deplaseaza la domiciliul clientilor pentru a onora comenzile speciale.

Vorbiti-mi, va rog, despre aceste comenzi speciale. Ce corpuri de mobilier pot fi modificate?

Aria de acoperire a comenzilor speciale este foarte mare si vizeaza atat modificarea oricarei piese din colectiile standard, cat si executarea de noi produse, prin care putem, efectiv, imbraca in lemn o casa de la zero.

Am dezvoltat o gama variata de modele de usi de interior si exterior, de ferestre din stejar si pin nordic, scari, placare pereti (boaserie), casetare tavane, biblioteci incastrate si multe alte decoratiuni interioare din lemn masiv.

Specialistii Casa Mobila Simex se pot deplasa la domiciliul clientilor pentru a stabili cu acestia intreg procesul de executie, de la elaborarea conceptului de design si a schitelor mobilierului dorit cu cotele aferente, si pana in momentul finalizarii proiectului, cu completarile de rigoare care pot aparea pe parcurs.

Care este cea mai cautata colectie a dumneavoastra si cum va explicati interesul ridicat al clientilor pentru colectia respectiva?

La o analiza atenta a fluxului cererilor si comenzilor de-a lungul anilor, am putut constata o afinitate aparte a clientilor pentru Colectia Cristina, care s-a impus pe piata de profil timp de 20 de ani prin designul sau elevat, in linie clasica.

Pe plan international, Colectia Cristina a devenit un veritabil simbol al Grupului Simex, vanzarile noastre pe piata din Rusia debutand la inceputul anilor ’90 cu aceasta colectie.

Predilectia clientilor pentru Colectia Cristina poate fi explicata prin eleganta desavarsita pe care aceasta o inspira prin formele masive si armonioase din lemn de inalta calitate, prin noul finisaj Murcia, cu patina neagra, cat si prin furnirul de nuc combinat cu sculptura din esente de tei de calitate superioara.

Colectiile Casa Mobila Simex constituie piese cu valoare sentimentala, astfel ca, pentru a nu lasa patina timpului sa se astearna peste Colectia Cristina, am reinventat-o in 2013, aducandu-i modificari de finisaj si detalii pe sculptura, fapt ce a relansat-o in topul mobilei stil din Romania si din Europa.

Care este cea mai noua colectie si cand a fost lansata?

In mod periodic, designerii Simex reinterpreteaza si adapteaza cerintelor actuale de functionalitate si confort, parametrii tehnici si estetici ai stilului clasic, pentru a conferi oricarui interior o ambianta cu adevarat exclusivista.

Creat special pentru Salonul International de Mobila BIFE-SIM de anul trecut, Dormitorul Poesis revigoreaza laitmotivele stilului Rococo printr-un mix de linii, materiale si accente cromatice care denota mult rafinament.

Dormitorul Poesis impresioneaza ochiul iubitor de mobila de arta prin sculptura manuala asimetrica si furnirul din radacini de nuc impreuna cu furnirul de nuc, conturand astfel un tot unitar ce va reda frumusetea inerenta a dormitoarelor de odinioara.

Care sunt directiile de dezvoltare la nivel de concept al produsului?

Pe fondul reorientarii tendintelor de consum din industria mobilei din ultimii 3-4 ani in directia revenirii la mobilierul mai eleborat, mai bine definit, am preluat elementele de specificitate ale stilului rustic, pe care le-am implementat in dezvoltarea a doua noi colectii: Harmonie si Laura.

La nivel european, acest tip de mobila prevaleaza in cererile de pe pietele din Vest, in special in Germania, Austria, Franta, Belgia si o parte din Olanda, dar si in cele ale partenerilor nostri din Moscova si Ucraina. Preferintele acestora converg catre mobilierul masiv, uleiat, nu lacuit, in linii drepte si care sa fie cat mai comod.

Noul concept rustic se distinge prin structura masiva de lemn natural de stejar imbinata cu elemente de feronerie moderna (spre exemplu, extensia sincron a pieselor din Colectia Harmonie sau design-ul manerelor si sinelor din interior care inchid si deschid mesele), ceea ce face ca aceasta mobila sa fie extrem de practica.

In deplina concordanta cu specificul curentului rustic, am renuntat la dungile si ornamentele de pe tapiterie, punand la dispozitia clientilor modele variate de stofe uni- si 5 culori.

Cele doua colectii se diferentiaza in ceea ce priveste textura cromatica intrucat Colectia Harmonie are o culoare nature uleiat, in timp ce la Colectia Laura este nature crepat (usor varuit).

Ce planuri de viitor aveti?

Principalul nostru obiectiv in momentul de fata il constituie deschiderea noului magazin din Oradea, amplasat pe Calea Clujului, nr. 197. Rationamentul strategic care a stat la baza luarii deciziei de a deschide un showroom propriu, cu o suprafata foarte mare, il reprezinta cresterea substantiala a cererii de mobila de lux din vestul tarii. Acest lucru ne-a determinat sa renuntam la magazinele inchiriate in centre comerciale, insuficiente pentru a acoperi toata cererea existenta, si a transforma noul magazin intr-un reper incontestabil pentru piata de mobila din Romania.

Prin inaugurarea acestui magazin, ne consolidam linia de distributie nationala formata din magazine proprii si magazine colaboratoare in Bucuresti, Sibiu, Oradea, Arad, Galati, Constanta, Brasov, Suceava, Targu-Jiu si Craiova.